Οι Συντροφιές Γυμνασίου από την Αυλή του Αγίου… στην Ιστορική Θεσσαλονίκη

Σχόλια 0
04/11/2023
Οι Συντροφιές Γυμνασίου από την Αυλή του Αγίου… στην Ιστορική Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου οι Συντροφιές Αγοριών και Κοριτσιών Γυμνασίου είχαν την όμορφη ευκαιρία αντί της καθιερωμένης απογευματινής συνάντησης στην Αυλή του Αγίου, να βρεθούν από το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τον Ναό του Αγίου Δημητρίου, του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, στον οποίο είχαν την ευλογία – εκτός όλων των άλλων – να προσκυνήσουν και τη Λάρνακα του Αγίου, αλλά και να κατεβούν στις περίφημες Κατακόμβες.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, όπου προχωρώντας στις διαδοχικές αίθουσες έμοιαζε σαν να περπατούν στον χρόνο της Ιστορίας της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης κι όχι μόνο.

Στη συνέχεια – και με σύμμαχο τον καλό καιρό – που λες και μας έκανε την χάρη τα παιδιά μας να απολαύσουν τον υπέροχο ήλιο εν μέσω της ευρύτερης κακοκαιρίας, τα σχεδόν 60 παιδιά με τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες περπάτησαν στη νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και φωτογραφήθηκαν στις περίφημες ομπρέλες, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και στον Λευκό Πύργο.

Η όμορφη αυτή ανάπαυλα από τη ρουτίνα, αλλά και η ευκαιρία να πάρουν μια μικρή ιδέα από την ιστορία της Θεσσαλονίκης, είναι η δυναμική αρχή από μια σειρά δραστηριοτήτων των Συντροφιών Γυμνασίου.

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Και σε άλλα με υγεία!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.