Το 19ο τριήμερο κυριών στις Κατασκηνώσεις της Μακρυνίτσας

Σχόλια 0
06/09/2017
Το 19ο τριήμερο κυριών στις Κατασκηνώσεις της Μακρυνίτσας

Πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 το 19ο Κατασκηνωτικό Τριήμερο κυριών στη Μακρυνίτσα Σιδηροκάστρου. Οι 135 κυρίες που ανέβηκαν στο “Ευλογημένο Καταφύγιο Άξιον Εστί” είχαν την ευκαιρία μετά την υποδοχή, τον αγιασμό, τον χωρισμό σε ομάδες και το βραδινό, να ζήσουν τη “βραδιά γνωριμίας”, αφού ο γενικός τίτλος του τριημέρου ήταν “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ”. Μέσα σ’αυτό το πλαίσιο πρώτος στόχος ήταν η γνωριμία και δεύτερος η Αγάπη, σύμφωνα με το της Γερόντισσας Γαβριηλίας: “Δεν θέλω να σε γνωρίσω, θέλω να σε αγαπήσω”, αφού η “γνώσις φυσιοι και η αγάπη οικοδομεί”.

Το Σάββατο πρωινή προσευχή στο υπαίθριο εκκλησάκι της Κατασκήνωσης, πρωινό και μετά η εισήγηση της κ. Σοφίας Βαβέτση, Σχολικής Συμβούλου, Ειδικής Παιδαγωγού,  Δρ. Ψυχιατρικής, με θέμα: “Παραβατική – Παθολογική Συμπεριφορά”, μια εισήγηση που ξεσήκωσε “θύελλα” ερωτήσεων, αποριών, προβληματισμών, έτσι ώστε αυτά να συνεχιστούν και στην απογευματινή συνεδρία και να εκτοπίσουν το άλλο θέμα.

Μεσημέρι με διαγωνισμό τραγουδιού και το βράδυ, μετά τη βραδινή προσευχή, πυρά και αξέχαστο γλέντι στην πλατεία της τραπεζαρίας (όπου οι κυρίες διασκέδασαν σαν παιδιά).

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, Θ. Λειτουργία με λειτουργό και ομιλητή τον π. Γεώργιο Μίλκα και ψάλτες όλες τις κυρίες  και μετά το πρωινό. Ομιλία από τον προκοσμήτορα της θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτο με θέμα: “Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και οι προφητείες του”. Ακολούθησε συζήτηση και το μεσημεριανό με το διαγωνισμό “Κατασκήνωση έχεις ταλέντο”. Έπειτα, η διανομή των ενθυμίων και ο αποχαιρετισμός με τα μάτια βουρκωμένα και τις ψυχές γεμάτες.

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Και του χρόνου!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.