Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Σχόλια 0
01/05/2023
Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ. Βαρνάβα, η Ενορία μας πραγματοποίησε και φέτος, από τις 19 έως τις 25 Απριλίου, Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους… έναν προορισμός που κάθε πιστός έχει πόθο να επισκεφθεί, έστω και μία φορά στη ζωή του. Όποιος πραγματοποιήσει αυτό το προσκύνημα διαπιστώνει ότι η πίστη μας ήταν, είναι και θα είναι ζωντανή!

Ξεδιπλώνοντας τον Προσκυνηματικό μας χάρτη, βρίσκουμε μπροστά μας ό,τι έχουμε ακούσει ή διαβάσει από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη: Προφήτες, Ευαγγελισμός, Γέννηση, Βάπτιση, Διδασκαλία, Θαύματα, Μεταμόρφωση… κορύφωση ο ναός της Αναστάσεως, που ενώνει τον φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση, τον Πανάγιο Τάφο.

“ΤΙ ΖΗΤΕΙΤΕ; ΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΑΖΑΡΙΝΟΝ ΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ; ΗΓΕΡΘΗ! ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΩΔΕ. ΙΔ Ο ΤΟΠΟΣ ΟΠΟΥ ΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟΝ”

Δίπλα σε κάθε προσκύνημα, πιστοί φρουροί, Έλληνες Πατέρες Μοναχοί… που κρατούν “Θερμοπύλες”.

Να βλέπεις δίπλα στη Σημαία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου την Ελληνική, να κυματίζουν πλάι – πλάι. Να μας ομολογούν αιώνες τώρα, πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, το Άγιο φως δεν σταματά να μεταλαμπαδεύει σε όλους εμάς και στα παιδιά μας,  πως,

Αληθώς Ανέστη Χριστός!

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.