Πανηγύρια των Ελλήνων: Εκδήλωση προς τιμήν του Αη Γιώργη του Φουστανελλά (Σάββατο 21-1-23)

Σχόλια 0
22/01/2023
Πανηγύρια των Ελλήνων: Εκδήλωση προς τιμήν του Αη Γιώργη του Φουστανελλά (Σάββατο 21-1-23)

Ένα από τα πρώτα Χορευτικά στο χώρο της Εκκλησίας καμαρώναμε, όταν το 1981 ο πνευματικός μας πατέρας Αλέξανδρος Καλπακίδης έδωσε ευλογία να το “ξεκινήσουμε”. Ο αεικίνητος δάσκαλος παραδοσιακών χορών Παναγιώτης Ελευθερίου μάς δίδαξε βήματα και κέφι. Το πρώτο μας χορευτικό ήταν πραγματικότητα. Με δανεικές στολές τότε… αλλά από το 1984 με τις πρώτες Μακεδονικές μας στολές στην περιφορά του Ευαγγελισμού… χορέψαμε στο Βεάκειο το 1983, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκκλησιών το 1988, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης το 1989, στο Φεστιβάλ των Φοιτητικών Εστιών το 1983. Ήμασταν καλεσμένοι της Ιεράς μας Μητροπόλεως και του Δήμου Ευόσμου πολλές φορές μέσα σ’ αυτά τα χρόνια. Χορέψαμε και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις…

Σήμερα τα χορευτικά μας με τον τίτλο: “Λαογραφικό Τμήμα Κατακόμβης” αριθμούν τις 13 ομάδες και πάνω από 200 παιδιά που διδάσκονται…

… να περπατούν χορεύοντας! Όχι, δεν έχουμε ειδικότητα… προσπαθούμε… πιο πολύ να ενώσουμε Χριστό και Ελλάδα, γι’ αυτό και “προστατευόμαστε” από τον Άγιο με τις φουστανέλες… Γεώργιο των Ιωαννίνων.

Γι’ αυτό γιορτάζουμε…

Η Εκδήλωση αυτή – τα Πανηγύρια των Ελλήνων – είναι η πρώτη από τις δύο. Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου θα ακολουθήσει η δεύτερη.

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Χρόνια πολλά!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.