3η Πανελλήνια Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων στο Ευλογημένο Καταφύγιο – Άξιον Εστί

Σχόλια 0
21/08/2022
3η Πανελλήνια Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων στο Ευλογημένο Καταφύγιο – Άξιον Εστί

Από την Παρασκευή 19 έως την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων στο Ευλογημένο Καταφύγιο Άξιον Εστί, στη Μακρυνίτσα Σιδηροκάστρου.

Την πρωτοβουλία για τη Συνάντηση αυτή είχε ο Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής Παιδιών και Εφήβων κ. Αλέξιος Λάππας, ο οποίος με το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας “προςόψη” που ίδρυσε, ανέλαβε και το κάλεσμα νέων 18-30 ετών από όλη την Ελλάδα.

Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και με την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΒΑΡΝΑΒΑ, στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων “Ευλογημένο Καταφύγιο – Άξιον Εστί” στη Μακρυνίτσα Σιδηροκάστρου. Τόσο η συμμετοχή, όσο και η μεταφορά των συμμετεχόντων στην Κατασκήνωση ήταν εντελώς δωρεάν! Επιπλέον, ένας στρατός νέων εκεί με όρεξη και μεράκι ανέλαβε να διακονήσει το μεγάλο αυτό εγχείρημα κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών στην Κατασκήνωση.

Το θέμα της 3ης αυτής Πανελλήνιας Συνάντησης ήταν: “ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΠΙΣΤΗ ΩΣ ΕΛΠΙΔΑ” Μετά την άφιξη των νέων από όλη την Ελλάδα και τον χωρισμό των “κατασκηνωτικών” ομάδων, ξεκίνησαν οι εργασίες της Συνάντησης στο Υπαίθριο Προσευχητάρι της Κατασκήνωσης, με την παρουσία και τον Χαιρετισμό τριών Μητροπολιτών: Του οικείου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου, κ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ, του Μητροπολίτου Αργολίδας, κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, καθώς βέβαια και του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας, κ. ΒΑΡΝΑΒΑ.

Εκλεκτοί ομιλητές ήταν οι:

1) Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, με θέμα:

«Η Εκκλησία ως ενότητα»

2) π. Ελισαίος Σιμωνοπετρίτης, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, με θέμα:

«Η πνευματική άσκηση με τη μορφή της ενότητας και της συγχώρεσης»

3) π. Βαρνάβας Γιάγκου, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, με θέμα:

«Διχόνοιες στο Σώμα της Εκκλησίας»

4) π. Βασίλειος Θερμός, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων. Αναπληρωτής καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, με θέμα:

«Προς μια πνευματική υπέρβαση της ασυνείδητης έχθρας»

5) π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, («π. Λίβυος») Πρωτοπρεσβύτερος – Συγγραφέας, με θέμα:

«Η απελπισία της μοναξιάς και η χαρά της κοινωνίας με το Χριστό» 

6) Ανδρονίκη Δράγου, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Υπαρξιακή – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, με θέμα:

«Ενότητα και σύγκρουση στην οικογένεια»

7) Χρυσή Καριώτογλου, Ψυχολόγος – Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια, με θέμα:

«Από την δυαδική σχέση στην ομάδα: μια πορεία ανακάλυψης του εαυτού»

8) Αλέξης Λάππας, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, με θέμα:

«Ρήξη και Έρωτας για τον Πιστό Νέο Άνθρωπο».

Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε Θ. Λειτουργία στο Υπαίθριο Προσευχητάρι της Κατασκήνωσης, στην οποία Λειτούργησαν ο π. Γερβάσιος Σιμωνοπετρίτης, ο π. Στυλιανός Αναστασόπουλος, ο π. Γεώργιος Μίλκας και ο π. Ιωάννης Μεχτερίδης, ενώ αρκετοί από τους Συμμετέχοντες Κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Το μεσημέρι της Κυριακής, μια όμορφη έκπληξη περίμενε τους Συμμετέχοντες, καθώς τα Χάλκινα της Γουμένισσας ανέβηκαν στην Κατασκήνωση, για μια μοναδική μουσική παράσταση, η οποία εξελίχθηκε σε ένα πολύ όμορφο πανηγυράκι!

Όλοι έφυγαν ενθουσιασμένοι από την εξαιρετική οργάνωση, την πνευματική τροφοδοσία, την ευκαιρία συνάντησης μετά από την πανδημική παρένθεση, το πεντανόστιμο φαγητό, την ομορφιά της Κατασκήνωσης, αλλά και της Κατασκηνωτικής ζωής… ευχαριστώντας τα παιδιά που τους διακόνησαν, τις κυρίες που φρόντισαν για το φαγητό, τους διοργανωτές, τους ομιλητές, αλλά ιδιαίτερα την Τοπική Εκκλησία, που υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία το μεγάλο αυτό εγχείρημα.

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Και σε άλλα με υγεία!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.