Ραντεβού… στην Κέρκυρα

Σχόλια 0
16/06/2022
Ραντεβού… στην Κέρκυρα

Αχ Κέρκυρα…

Μπορεί να πέρασαν 2 χρόνια “ματωμένα” αλλά η αγαπημένη Ενορία μας δεν έχασε την λαχτάρα της για εκδρομές… και αυτή η λαχτάρα, αυτό το χάρισμα μας οδήγησε στο υπέροχο νησί της Κέρκυρας…

Χάρισμα που ξεκινάνε 35-40 προσωπικότητες τόσο διαφορετικές και μετά από 3 μέρες και μια Ιερά Νήσο καταλήγουν μια παρέα παίζοντας, γελώντας, ψέλνοντας…

Σίγουρος προορισμός πνευματικού ανεφοδιασμού η Κέρκυρα…

Τί να πρωτοπει κάποιος για τον Άγιο Σπυρίδωνα… σοκ και δέος… ευλογία και μόνο που ανασαίνεις μέσα σε εκείνον τον Ναό… η μορφή του επιβλητική, τα λουλούδια και τα τάματα συγκινητικά… και ξαφνικά καταλαβαίνεις ότι έχεις δεθεί πλέον με τον Άγιο!

Η λειτουργία της Πεντηκοστής μια αξέχαστη εμπειρία… Τα γενέθλια της Εκκλησίας διαφορετικά… παρέα με έναν Άγιο που το κεραμίδι που κρατά στο χέρι του είναι η απόδειξη της τριαδικότητας, η βάση της πίστης μας!

Πνευματική ευκαιρία και η γνωριμία με την άφθαρτη Αγία Θεοδώρα την Αυγούστα, της στερεωσάσης την Ορθοδοξία. Με τον αγώνα της  στην Οικουμενική Σύνοδο έγινε η επαναφορά των εικόνων και έβαλε το λιθαράκι της πίστης της για την Κυριακή της Ορθοδοξίας!

Και κάπου εκεί στα πολύχρωμα καντούνια ένας ταπεινός Ναός, η εκκλησία των Αγίων Πάντων, με χαρισματούχο ποιμένα τον π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό… τα λόγια του ταξίδεψαν τις ψυχές μας στην ιστορία του νησιού, στην προσπάθεια να μην αφανιστεί ο Χριστιανισμός, αλλά και σε εκείνη την υπέροχη αγιογραφία που δείχνει τους Αγίους Πάντες, τόσο ζωντανούς, τόσο ανάμεσα μας… με την “Γωνιά των Αγίων Πάντων” και την λαχτάρα για μοίρασμα Θεού και αγάπης έχουν αξιοζήλευτη δράση και κατασκηνώσεις…

Προχωρώντας πιο βαθιά στα καντούνια σε πλημμυρίζουν νησιώτικα vibes… τα χρώματα, οι μυρωδιές, οι κανταδόροι ακόμη και οι απλωμένες μπουγάδες σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή… η πεντανόστιμη παστιτσάδα και οι φρέσκοι λουκουμάδες φέρνουν μόνο χαμόγελο!

Ο λαμπερός ήλιος έσπρωξε τους  τολμηρούς στα καταγάλανα νερά και στην λαχταριστή πισίνα… η βροχή δεν πτόησε τους λουόμενους που απόλαυσαν την θάλασσα του Ιονίου!

Με αγωνία αναμένουμε το επόμενο υποσχόμενο αντάμωμα σε βουνό ή θάλασσα, νησί ή στεριά, προσδοκώντας την αγωγή της ψυχής!

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.