Το Αστέρι πήγαινε μπροστά: Θεατρική Παράσταση – “Το μυστικό”

Σχόλια 0
03/01/2021
Το Αστέρι πήγαινε μπροστά: Θεατρική Παράσταση – “Το μυστικό”

Τα μυστικά μας τα τολμηρά ή αυτά που θαρρούμε τολμηρά είναι το κατακάθι της συνείδησής μας. Ανομολόγητα γίνονται αλυσίδες και βαρίδια που μας «κρατούν αυτά. Κάνουν κουμάντο στη ζωή» μας, όπως παραδέχεται και ο Στάθης στο «Μυστικό». Είναι οι λογισμοί, «η μεγαλύτερη αρρώστια των κοσμικών» (Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Γ’: «Πνευματικός Αγώνας»), όπως λέει και ο Άγιος Παΐσιος, που μπορούν να οδηγήσουν τον άνθρωπο στην απελπισία και την απώλεια.

Μόνη λύση να τα ομολογήσουμε. Ένα βήμα δύσκολο για πολλούς από εμάς που όταν όμως το πραγματοποιήσουμε, τα πράγματα αποκτούν τις πραγματικές τους διαστάσεις. Τότε οι αλυσίδες πέφτουν κι ο άνθρωπος λεύτερος απ’ τα δεσμά του όποιου μυστικού του παύει να πονά και να υποφέρει.

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που όλοι μας ελπίζουμε πάντα σε μια καινούρια αρχή. Ίσως γιατί μαζί με τη γέννηση του Θείου Βρέφους αναμένουμε και τη δική μας αναγέννηση. Μόνο που συχνά δεν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε αυτή την αναγέννηση. Αν όμως ξεκινήσουμε «βγάζοντας στον αφρό» τα μικρά ή μεγάλα μας μυστικά, τους πιο κρυφούς λογισμούς μας, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, ίσως αυτή η αρχή να έμοιαζε ευκολότερη…

Νίκος Τσιαδήμος

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.