Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση: Τα καλύτερα έρχονται

Σχόλια 0
26/12/2020
Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση: Τα καλύτερα έρχονται

Απολαύστε για μια ακόμη φορά τη Χριστουγεννιάτικη Παράσταση που ανέβασε η θεατρική ομάδα της Κατακόμβης δυο χρόνια πριν… τότε που ακόμη γιορτάζαμε “κανονικά” Χριστούγεννα… με την ευχή να πιάσει τόπο το τίτλος σύντομα!

“Περιμένοντας τα καλύτερα χάνουμε πολλές φορές τις ομορφιές της ζωής.

Ανυπομονώντας για το αύριο λησμονούμε το σήμερα.

Αλλά το σήμερα είναι ό, τι πραγματικά έχουμε.

Είναι η στιγμή μέσα στο χρόνο που μπορούμε να διεκδικούμε την αληθινή ευτυχία.

Είναι η στιγμή μέσα στο χρόνο που μπορούμε να μοιραστούμε με τους δικούς μας, με αυτούς που αγαπάμε και μας αγαπούν.

Είναι στο σήμερα που μπορούμε να συγχωρηθούμε και να συγχωρέσουμε.

Είναι στο σήμερα που μπορούμε να αλλάξουμε , να αναγεννηθούμε.

Στο  “Τα Καλύτερα Έρχονται” οι ήρωες του έργου θα ακολουθήσουν τη δικιά τους πορεία μέσα στον χρόνο με την ελπίδα τα καλύτερα να έρθουν. Κάθε φορά  που  κάποια αλλαγή διαφαίνεται στη ζωή τους αυτοί προσμένουν και την πλησμονή της ευτυχίας!

Κι εκεί που κάθε φορά οι ελπίδες  τους διαψεύδονται, εκεί συνειδητοποιούν πως η ευτυχία ήταν πάντα εδώ, η χαρά ήταν κρυμμένη στις όμορφες λεπτομέρειες της ζωής, στις δυσκολίες ακόμη και στις ανατροπές.

Η ευτυχία, πάντα σύμμικτη με πίκρες, στενοχώριες και δυσκολίες,   βρίσκεται σε  κάθε στιγμή που αφήνουν να τους ξεφεύγει. Κάθε στιγμή , μπροστά στα μάτια μας: στις  μικροχαρές της καθημερινότητας, στις αγκαλιές των αγαπημένων,  στα χαμόγελα, στην συγγνώμη, στην υπομονή, στην πίστη. Και πάνω απ’ όλα στην βεβαιότητα πως : ” Όλοι έχουμε τα τραύματα μας- Αλλά όλα αυτά, τα τραύματα μας, τα λάθη μας….. είναι- πως μου το χει πει μια φίλη- είναι η σαβούρα του καραβιού μας. Η σαβούρα που κρατάει το καράβι όρθιο!” , όπως θα πει ο Μηνάς.

Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Και όλοι, έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο για να προχωρήσουμε και να σταθούμε καράβια όρθια στις όποιες τρικυμίες!”

Νίκος Τσιαδήμος

“Όλοι, ακόμη και όταν είμαστε άγιοι, νοιώθομε ότι πταίομε σε όλα και όχι μόνο σε πολλά. Έτσι, όλοι στον ίδιο κλίβανο βρισκόμαστε και καιγόμαστε. Καιγόμαστε από τα πάθη, από τον εγωισμό, από την αμαρτία, από την πνευματική  αορασία μας. Αλλά ο άγιος Πέτρος ο Δαμασκηνός λέγει : “(….)Μην απελπίζεσθε , “μη όντας ως δει είναι”(…) ) Καθένας μας βρισκόμαστε σε ένα σημείο, χωρίς να είμαστε όπως πρέπει. Ο  όσιος θέλει να πει: δίκαιοι και άδικοι, καλοί και κακοί, άγιοι και αμαρτωλοί, κανένας σας δεν είναι τέλειος. (…) Γι’ αυτό μην απελπίζεσθε.”

Αρχιμανδρίτου Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Περί ελπίδος & μετανοίας

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.