Κατασκήνωση Κοριτσιών 2020

Σχόλια 0
21/08/2020
Κατασκήνωση Κοριτσιών 2020

Φέτος, από την Τρίτη 11 έως την Τρίτη 18 Αυγούστου, μετά την επιτυχημένη Κατασκήνωση των Αγοριών, είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να λειτουργήσει και η Κατασκήνωση των Κοριτσιών στο “Ευλογημένο Καταφύγιο – Άξιον Εστί” στη Μακρυνίτσα Σιδηροκάστρου, ακολουθώντας και πάλι και με το παραπάνω όλα τα προβλεπόμενα από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που αφορά στις Παιδικές Κατασκηνώσεις.

Με μέριμνα της Κατασκήνωσης, για μια ακόμη φορά προηγήθηκε ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ όλων των χώρων και επιπλέον του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, ΟΛΟΙ όσοι ανέβηκαν – Προσωπικό, Ομαδάρχισσες ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ – 126 άτομα στο σύνολοπραγματοποίησαν Μοριακό Έλεγχο για τον νέο κορονοϊό και η Κατασκήνωση λειτούργησε αποκλειστικά ως κλειστή δομή.

Η φετινή χρονιά και στα κορίτσια ήταν αφιερωμένη στην Εκκλησία, με γενική ονομασία: “Επίγεια Εκκλησία, θέα Παραδείσου” (Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης), ενώ οι ονομασίες των 8 ομάδων, με αύξουσα σειρά είναι οι ακόλουθες:

1. Θεία Ευχαριστία
2. Ιεραποστολή
3. Πεντηκοστή
4. Διακονία
5. Ιερός Χρυσόστομος
6. Μοναχισμός
7. Ιεροσύνη
8. Απόστολος Παύλος

Το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης και για τα κορίτσια προσαρμόστηκε στις συγκεκριμένες ημέρες, αλλά και πάλι τίποτε δεν έλειψε!

Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με το παιχνίδι Ονοματοδοσίας, για να αποκαλυφθεί το όνομα της φετινής Κατασκηνωτικής Περιόδου, ενώ το απόγευμα ακολούθησε ο Αγιασμός.

Πολλές όμορφες δραστηριότητες, αλλά και η Πισίνα της Κατασκήνωσης γέμισαν το πρόγραμμα.

Ιδιαίτερες στιγμές στην Κατασκηνωτική αυτή περίοδο, αποτέλεσαν ο στολισμός και η Περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας, την Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Κατά τη διάρκεια της Κατασκήνωσης τελέστηκαν δύο Θ. Λειτουργίες:

  • το πρωί του Σαββάτου για τη μεγάλη Θεομητορική γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο πανέμορφο Υπαίθριο Προσευχητάρι της Κατασκήνωσης
  • το βράδυ της Κυριακής και πάλι στο Υπαίθριο Προσευχητάρι, λίγες ώρες πριν την αναχώρηση

Στις Θείες αυτές Λειτουργίες ολόκληρη σχεδόν η Κατασκήνωση, μετά από κατάλληλη προετοιμασία (Εξομολόγηση και σύντομη νηστεία) Κοινώνησε.

O Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ δεν επισκέφθηκε με φυσική παρουσία την Κατασκήνωση, αλλά το ανύστακτο ενδιαφέρον του, η ευλογία και οι προσευχές του “σκέπασαν” για μια ακόμη φορά με αγάπη κι αυτή την Κατασκηνωτική Περίοδο.

Το βράδυ της Δευτέρας έγινε η Παραδοσιακή Κατασκηνωτική Πυρά, με κέφι, μουσική και χορό!

Με τη βοήθεια της Παναγίας, στη σκέπη της οποίας βρίσκεται το Ευλογημένο Καταφύγιο, η Κατασκήνωση για τα Κορίτσια τελείωσε το πρωί της Τρίτης 18 Αυγούστου, οπότε και αποχαιρέτησαν τον ευλογημένο αυτόν τόπο.

Ευχαριστούμε τον καλό Θεό, που με υγεία και ασφάλεια ολοκληρώθηκε και η δεύτερη αυτή ιδιαίτερη κατασκηνωτική περίοδος και προσευχόμαστε του χρόνου… ακόμη περισσότεροι από κοντά… μαζί!

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Και του χρόνου!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.