Κατασκήνωση Αγοριών 2020

Σχόλια 0
12/08/2020
Κατασκήνωση Αγοριών 2020

Φέτος, από τη Δευτέρα 3 έως τη Δευτέρα 10 Αυγούστου είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να λειτουργήσει η Κατασκήνωση των Αγοριών στο “Ευλογημένο Καταφύγιο – Άξιον Εστί” στη Μακρυνίτσα Σιδηροκάστρου, ακολουθώντας και με το παραπάνω όλα τα προβλεπόμενα από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που αφορά στις Παιδικές Κατασκηνώσεις.

Με μέριμνα της Κατασκήνωσης, προηγήθηκε ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ όλων των χώρων και επιπλέον του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, ΟΛΟΙ όσοι ανέβηκαν – Προσωπικό, Ομαδάρχες ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ – 112 άτομα στο σύνολο, πραγματοποίησαν Μοριακό Έλεγχο για τον νέο κορονοϊό και η Κατασκήνωση λειτούργησε αποκλειστικά ως κλειστή δομή.

Η φετινή χρονιά ήταν αφιερωμένη στην Εκκλησία, με γενική ονομασία: “Εκκλησία Μυστηρίων, Εκκλησία των Αγίων“, ενώ οι ονομασίες των 8 ομάδων, με αύξουσα σειρά είναι οι ακόλουθες:

1. Εκκλησία Μία
2. Εκκλησία Αποστολική
3. Πλήρωμα Χριστού
4. Πνεύματος Αγίου Κοινωνία
5. Εκκλησία Αγία
6. Βασιλεία του Θεού
7. Λαός του Θεού
8. Σώμα Χριστού

Το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης προσαρμόστηκε στις συγκεκριμένες ημέρες, αλλά τίποτε δεν έλειψε!

Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με το παιχνίδι Ονοματοδοσίας, για να αποκαλυφθεί το όνομα της φετινής Κατασκηνωτικής Περιόδου, ενώ το απόγευμα ακολούθησε ο Αγιασμός.

Πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, ping pong, ποδοσφαιράκι, αλλά και η Πισίνα της Κατασκήνωσης γέμισαν το πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της Κατασκήνωσης τελέστηκαν δύο Θ. Λειτουργίες:

  • το βράδυ της Παρασκευής στο πανέμορφο Υπαίθριο Προσευχητάρι της Κατασκήνωσης, όπου ολόκληρη σχεδόν η Κατασκήνωση, μετά από κατάλληλη προετοιμασία (Εξομολόγηση και σύντομη νηστεία) Κοινώνησε
  • το πρωί της Κυριακής και πάλι στο Υπαίθριο Προσευχητάρι, λίγες ώρες πριν την αναχώρηση

Το Σάββατο 8 Αυγούστου είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να επισκεφθεί την Κατασκήνωση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ με τη συνοδεία του, ο οποίος απόλαυσε το μεσημεριανό υπέροχο φαγητό που με αγάπη ετοιμάζουν οι Μητέρες Μαγείρισσες, ενθουσιάστηκε με το πρόγραμμα που παρουσίασαν τα παιδιά, στα οποία μετά μίλησε φωτισμένα! Πρόσφερε δε σε όλους ωραία δώρα και γλυκά.

Το βράδυ της Κυριακής έγινε η Παραδοσιακή Κατασκηνωτική Πυρά, με κέφι, μουσική και χορό!

Με τη βοήθεια της Παναγίας, στη σκέπη της οποίας βρίσκεται το Ευλογημένο Καταφύγιο, η Κατασκήνωση για τα αγόρια τελείωσε το πρωί της Δευτέρας 10 Αυγούστου, οπότε και αποχαιρέτησαν τον όμορφο αυτόν τόπο, χωρίς να υποδεχτούν τα κορίτσια που θα ακολουθούσαν την επόμενη ημέρα, ώστε να προηγηθεί και πάλι απολύμανση όλων των χώρων.

Ευχαριστούμε τον καλό Θεό, που με υγεία και ασφάλεια ολοκληρώθηκε και φέτος η πρώτη αυτή ιδιαίτερη κατασκηνωτική περίοδος και προσευχόμαστε έτσι να είναι και για τα κορίτσια που ακολουθούν!

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Και του χρόνου, με υγεία!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.