Τριετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου

Σχόλια 0
09/06/2019
Τριετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου

Με την συμπλήρωση τριών ετών από την κοίμηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κυρού Αλεξάνδρου, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Βαρνάβας, λειτούργησε και τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019.

Στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στους Αγίους Πατέρες της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου και με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Αρχιερατικής Προσευχής του Ιησού, τόνισε το σπουδαίο έργο των 318 θεοφόρων Πατέρων, με έμφαση στον αγώνα τους για την ενότητα της Εκκλησίας.

Στο τέλος συνδύασε το κήρυγμα με την προσωπικότητα του π. Αλεξάνδρου Καλπακίδη και εξήρε την προσφορά του στον Εύοσμο, τη Νεάπολη, την όλη Εκκλησία της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Την ενορία διανεμήθηκε σε όλους το βιβλίο του κεκοιμημένου ιεράρχου: “Ορθόδοξη Παράδοση και Σύγχρονες Αναζητήσεις” (Φεβρουάριος 1982 – Α’ Έκδοση), το οποίο επανεκδόθηκε τιμητικά εις “Μνημόσυνον Αιώνιον”.

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.