Η Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως υποδέχτηκε την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Εύοσμο

Σχόλια 0
24/10/2018
Η Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως υποδέχτηκε την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Εύοσμο

Χιλιάδες πιστοί υποδέχθηκαν σήμερα, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Δεντροποτάμου (σύνορα Ευόσμου – Μενεμένης) στη Θεσσαλονίκη την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Στις 5:00 το απόγευμα, μια μεγαλόπρεπη πομπή με τους Ιερείς της Μητροπόλεως, τις σημαίες των σχολείων, τα λάβαρα των πολιτιστικών συλλόγων, εκατοντάδες παιδιά με παραδοσιακές στολές και ιερόπαιδες, τη μπάντα του Δήμου και εκατοντάδες ευσεβείς Χριστιανούς, συνόδευσαν την Εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας (η οποία από διετίας, ως πολύτιμος θησαυρός – δώρο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου – φυλάσσεται στον Ναό μας) προς συνάντησή Της με την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την Τιμία Ζώνη, την οποία υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, κόμισε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

Για την Μητρόπολή μας, για τη Δυτική Θεσσαλονίκη, για τον Εύοσμο είναι μια μεγάλη ιστορική στιγμή! Η Παναγία έρχεται σε μέρες δύσκολες και χρόνια θυμωμένα, για να είναι Ευαγγέλιο, είδηση καλή, ότι η αγάπη του Θεού δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον τόπο μας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Με την έλευση της Τιμίας Ζώνης σχηματίσθηκε ιερά πομπή, η οποία κατευθύνθηκε στον περικαλλή Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Ευόσμου, συνοδεία αγήματος του Στρατού και των Φιλαρμονικών του Δήμου, του Στρατού και της Αστυνομίας, όπου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, χοροστατούντος του Ποιμενάρχη της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το προσκύνημα συνεχίζεται μετά τη λήξη του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού μέχρι αργά τη νύκτα, κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας, η οποία άρχισε στις 10:00 το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι στην υποδοχή της Αγίας Ζώνης παρέστη ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης κα Βούλα Πατουλίδου, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας, οι Δήμαρχοι Κορδελιού -Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας και Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, πολλοί Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α.

Το θαυματουργό και πάνσεπτο ιερό κειμήλιο, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό σωζόμενο από τον επίγειο Βίο της Παναγίας μας, θα παραμείνει για προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 28η Οκτωβρίου, ενώ καθημερινά θα τελούνται συνεχώς Ιερές Ακολουθίες, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.


Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.