Εκδήλωση του Λαογραφικού Τμήματος προς τιμήν του προστάτη του (Μέρος Α΄)

Σχόλια 0
23/01/2016
Εκδήλωση του Λαογραφικού Τμήματος προς τιμήν του προστάτη του (Μέρος Α΄)

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 στην Κατακόμβη του Ι. Ν. Ευαγγελισμού “καταφέραμε να φέρουμε κοντά δύο ανθρώπους, δύο Αγίους… ανθρώπους που ζήσανε τόσο μακριά ο ένας από τον άλλο. Τόσο μακριά και χρονικά, αλλά και γεωγραφικά!

Και οι δύο, όμως, μετέτρεψαν τη ζωή τους σε σκαλοπάτι για ν’ ανέβει η πίστη Του Θεού πιο πάνω! Για μας και οι δύο αυτοί Άγιοι της Εκκλησίας μας έγιναν τα νήματα που δέσαν τη ζωή μας με την Εκκλησία, με τον Χριστό και με την Παράδοση.

Στην αυλή του «παππού» μας, του Αη-Θανάση, πρωτογυρέψαμε του εαυτού μας την άκρη και γευτήκαμε τη μία αλήθεια. Στο κατώφλι του μεθύσαμε με Χριστό και με τη ζωή του μάθαμε πως δεν πρέπει να σκιαζόμαστε απ’ τη μοναξιά.

Στη φουστανέλα του Αη-Γιώργη δέσαμε τα όνειρά μας. Τα τσαρούχια του φορέσαμε και μάθαμε τα πρώτα βήματά μας στο χορό. Στο γιλέκο του ζωγραφίσαμε την Ελλάδα και στο ζωνάρι του ζωστήκαμε την αγάπη μας γι’ αυτή. Αυτούς έχουμε μπροστάρηδες!”

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.