2ο Τριήμερο Οικογενειών στις Κατασκηνώσεις της Μακρυνίτσας.

Σχόλια 1
13/09/2017
2ο Τριήμερο Οικογενειών στις Κατασκηνώσεις της Μακρυνίτσας.

Tο τριήμερο 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε  η δεύτερη κατασκήνωση για οικογένειες στη Μακρυνίτσα Σιδηροκάστρου.

Τριάντα συνολικά οικογένειες (γονείς και παιδιά), 120 συνολικά άτομα βρέθηκαν όλοι μαζί στην αγκαλιά της Παναγίας Άξιον Εστί για να περάσουν, τα μεν παιδιά ώρες ξενοιασιάς, παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης με την βοήθεια στελεχών, οι δε γονείς ώρες γνωριμίας, επικοινωνίας, προσευχής και πνευματικού ανεφοδιασμού.

Επίσημος προσκεκλημένος από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Βαρνάβα, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης υπεύθυνος του γραφείου Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο οποίος έφθασε στην Κατασκήνωση συνοδευόμενος από την πρεσβυτέρα του Αικατερίνη και δύο συνεργάτιδές του στο γραφείο, από το απόγευμα της Παρασκευής.

Αμέσως μετά τον αγιασμό έγινε το παιχνίδι ονοματοδοσίας για να πληροφορηθούν όλοι οι κατασκηνωτές το όνομα της κατασκήνωσης.

Και το όνομα αυτής:  «Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει».

Αμέσως μετά βραδινό και βραδιά γνωριμίας.

Το Σάββατο δύο εισηγήσεις από τον πατέρα Αντώνιο.  Το μεν πρωί με θέμα:  «Επικοινωνία», το δε απόγευμα με θέμα:  «Σχέσεις γονέων και παιδιών».  Πολλές αφορμές για πλούσια συζήτηση.

Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε Θ. Λειτουργία στην οποία ομιλητής ήταν και πάλι ο π. Αντώνιος, όπου παίρνοντας αφορμή από το Αποστολικό Ανάγνωσμα τόνισε την αξία του Σταυρού στην ζωή του χριστιανού.

Η τελευταία συνάντηση των ζευγαριών έγινε πριν από το μεσημεριανό φαγητό και τον αποχαιρετισμό, ήταν απολογιστική, έγινε κριτική απ’ όλους του τριημέρου ενώ όλοι ομολόγησαν πόσο βοηθήθηκαν από τις λίγες αυτές ώρες κατασκηνωτικής οικογενειακής ζωής.

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ!

Και του χρόνου!!!


Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.