Όμορφες Πνευματικές Συναντήσεις στην Αυλή του Αγίου Αθανασίου Ευόσμου

Σχόλια 0
22/11/2022
Όμορφες Πνευματικές Συναντήσεις στην Αυλή του Αγίου Αθανασίου Ευόσμου
Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στο Φιλανθρωπικό Κέντρο της Ενορίας, στην Αυλή του Αγίου Αθανασίου, είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να χαρούμε την παρουσία του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη μας, κ. ΒΑΡΝΑΒΑ με αφορμή δύο όμορφες πνευματικές ευκαιρίες.
Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας Ιεραποστολικής χρονιάς στον Παιδικό Σταθμό ΑΝΑΠΝΟΗ, αλλά και σε έναν από τους Κύκλους Μελέτης Αγίας Γραφής και Ορθοδόξου Παραδόσεως της Ενορίας, στον ναό του Αγίου Αθανασίου.
Κατά ωραία συγκυρία συνάντησε και παιδιά 2 σχολείων του Ευόσμου που επισκέφθηκαν τον Άγιο Αθανάσιο. Συγκεκριμένα, 3 τμήματα της Στ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και 1 τμήμα της Ε’ τάξης του 14ου  Δημοτικού Σχολείου.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία αφενός να γνωρίσουν τον Ναό του Αγίου Αθανασίου, που αποτελεί Μεταβυζαντινό Μνημείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ιστορίας 200 και πλέον χρόνων και αφετέρου να δουν από κοντά το ζωντανό Φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.
Ξεναγήθηκαν στον Παιδικό Σταθμό ΑΝΑΠΝΟΗ, στο Συσσίτιο “ΑΡΤΟΣ ΖΩΗΣ“, στον ξενώνα “ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ”, στον οποίο φιλοξενούνται ασθενείς και συνοδοί ασθενών, αλλά και το Γηροκομείο “ΕΣΤΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ“.
Τα παιδιά ολοκλήρωσαν την όμορφη αυτή εξόρμηση συναντώντας με χαρά – εκτός προγράμματος – στην Αυλή του Αγίου και τον Σεβασμιώτατο. Ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος χάρηκε ακόμη περισσότερο με την αναπάντεχα όμορφη αυτή συνάντηση με τα παιδιά.
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.