Από την Κέρκυρα… στη Μακρυνίτσα!

Σχόλια 0
31/07/2020
Από την Κέρκυρα… στη Μακρυνίτσα!

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, Κατασκηνώσεις για παιδιά.

Για να μην πάει χαμένη, όμως, η φετινή Κατασκηνωτική χρονιά, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τους, κ. Νεκτάριος, ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, κ. Βαρνάβα, να φιλοξενηθούν τα Στελέχη του Νεανικού Έργου της Μητροπόλεως τους στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων στη Μακρυνίτσα Σιδηροκάστρου για ένα 4ήμερο. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ασφαλώς και με χαρά δέχτηκε.

Από τις 28 έως τις 31 Ιουλίου. τα 60 στελέχη, μαζί με τις 4 ιερατικές οικογένειες που τους συνόδευαν, με Υπεύθυνο τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Κερκύρας, π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, απόλαυσαν με την ψυχή τους την υπέροχη φύση, την πανέμορφη Κατασκήνωση, το Υπαίθριο Προσευχητάρι, αλλά και το υπέροχο φαγητό που με αγάπη ετοίμαζαν οι κυρίες της Διακονίας Αγάπης της Ενορίας Αγ. Αθανασίου Ευόσμου.

Το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα – σε πλαίσιο Κατασκηνωτικού Συνεδρίου – εκτός από πολλές ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, περιελάμβανε και Αγρυπνία το βράδυ της Τετάρτης, ενώ το βράδυ της Πέμπτης έγινε η Παραδοσιακή Κατασκηνωτική Πυρά.

Το πρωί της Παρασκευής 31 Ιουλίου οι Κερκυραίοι φίλοι μας μας αποχαιρέτησαν. Γεμάτοι από ευγνωμοσύνη για την Αβραμιαία Φιλοξενία και “φορτωμένοι” κατά γενική ομολογία ωραίες αναμνήσεις και βιώματα από το “Ευλογημένο Καταφύγιο – Άξιον Εστί”. Η διαμονή τους στη Μακεδονία έκλεισε με προσκύνημα στα Οχυρά Ρούπελ και στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών.

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Καλή Αντάμωση ξανά!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.