Επιμορφωτικό Σεμινάριο ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως στον Εύοσμο

Σχόλια 0
03/10/2017
Επιμορφωτικό Σεμινάριο ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως στον Εύοσμο

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: “Σύγχρονοι τρόποι και μέθοδοι Ποιμαντικής συμπαράστασης στους νοσούντες και τους οικείους τους” στην Κατακόμβη του Ι. Ν. Ευαγγελισμού.

Το Σεμινάριο αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά Σεμιναρίων που συνδιοργανώνουν φέτος η Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ προηγήθηκαν δύο σειρές σεμιναρίων πέρσι και πρόπερσι.

Το Σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν 60 ιερείς της Ιεράς μας Μητροπόλεως και εκπρόσωποι από το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου, ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα. Ακολούθησαν 2 εισηγήσεις και χωρισμός σε 4 ομάδες εργασίας, οι οποίες συζήτησαν επιμέρους προεκτάσεις των θεμάτων και συζήτηση σε ολομέλεια.

Εισηγητές ήταν ο πατήρ Αθανάσιος Γκίκας, καθηγητής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο πατήρ Νεκτάριος Κεμεντζετζίδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου του Νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου”, οι οποίοι ανέπτυξαν αντίστοιχα τα θέματα “Η διακονία των ασθενών στην Παράδοση της Εκκλησίας” και “Η μυστηριακή διακονία των ασθενών”.

Ακολούθησε γεύμα στην Αυλή του Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.