1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στελεχών Κατασκηνώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας

Σχόλια 0
31/05/2017
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στελεχών Κατασκηνώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας

Από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων “Ευλογημένο Καταφύγιο – Άξιον Εστί” το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στελεχών Κατασκηνώσεων, που διοργανώνεται από τη Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Πάνω από 130 Ιερείς και Στελέχη Κατασκηνώσεων από περίπου 50 Μητροπόλεις από ολόκληρη την Ελλάδα ανέβηκαν στη Μακρυνίτσα Σερρών στην Κατασκήνωση για να γνωριστούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν γνώσεις και κατασκηνωτικές εμπειρίες.

Τον Αγιασμό στο προσευχητάρι τέλεσε ο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη του Συνεδρίου. Τον Μακαριώτατο συνόδευσε ο Οικοδεσπότης Μητροπολίτη μας κ. Βαρνάβας.

Εκτός από τον Μακαριώτατο, χαιρέτισαν τις εργασίες του Συνεδρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτιος Δομουχτσίδης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Βαρνάβας.

Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως, ο πρωτ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.  ανέπτυξε φωτισμένα το θέμα: “Η Κατασκήνωση πρόκληση και ανανέωση της Ποιμαντικής μας”.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, το Μουσικό Σχήμα της Κατακόμβης έντυσε μελωδικά τη βραδιά, ενώ ακολούθησε ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, όλοι οι Σύνεδροι ανέβηκαν στο κατανυκτικό προσευχητάρι για την ακολουθία του Αποδείπνου και ακολούθησε η όμορφη βραδιά γνωριμίας στο Αμφιθέατρο της Κατασκήνωσης “Θαβώρ”.

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί . Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.