Φιλανθρωπία – Διακονία Αγάπης

Τραπέζι Αγάπης
Διανομή Δεμάτων
previous arrow
next arrow

Σε μικρές – για τις μεγάλες ανάγκες των ημερών μας – εγκαταστάσεις αλλά με πλούσιο και σύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργεί το ενοριακό συσσίτιο για τους άπορους και μόνους συμπολίτες μας. Ζεστό, φρεσκομαγειρεμένο φαγητό προσφέρεται σε περίπου 450 άτομα καθημερινά!

Στα τελευταία σαράντα σχεδόν χρόνια – από το 1974 – έχουν προσφερθεί εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού. Ένας “στρατός” αγάπης από περίπου 250 κυρίες εθελοντικά προσφέρονται να μαγειρεύουν, ακολουθώντας το πρόγραμμα, ανά ομάδες 4 – 5 ατόμων μια ή δυο φορές το μήνα.

Εκτός από το καθημερινό φαγητό, προσφέρονται και δέματα αγάπης σε διακόσιες πενήντα περίπου οικογένειες παραμονές Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και τα καλοκαίρια. Ειδικά μέσα στη γιορταστική περίοδο των Χριστουγέννων παρατίθεται γιορταστική Τράπεζα Αγάπης για όλους τους αναγκεμένους αδερφούς μας με επιπλέον προσφορά πακέτων δώρων για όλους!

Ακόμη, η πολύτεκνη οικογένεια βρίσκει συμπαραστάτη της την ενορία με ποικίλους τρόπους.

Ο ετήσιος έρανος Αγάπης που γίνεται το μήνα Δεκέμβριο, συμβάλλει στην πραγματοποίηση της φιλανθρωπικής δράσης. Τα χρήματα που οι ίδιοι ενορίτες μας προσφέρουν είναι αυτά που στηρίζουν και βοηθούν κυρίως στην πραγματοποίηση του συσσιτίου αλλά και στην παροχή βοήθειας όπου και όταν χρειάζεται.

Επίσης, η κατάθεση χρημάτων αντί δεξιώσεως μνημοσύνων ή αντί στεφάνων σε κηδείες αλλά και η παροχή ολόκληρου γεύματος για όλους τους σιτιζόμενους με προσφορά χρημάτων ή και τροφίμων αποτελούν ενεργή συγκατάθεση και συμπόρευση στο έργο της φιλανθρωπίας.

Το έργο της φιλανθρωπικής διακονίας συντονίζεται από δωδεκαμελές συμβούλιο κυριών.