Δραστηριότητες – Εκδηλώσεις

Με τον καιρό, έχουμε καθιερώσει πολλές δραστηριότητες και εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Άλλες μικρές, άλλες μεγαλύτερες, αλλά όλες ετοιμάζονται με μεράκι και με την καλή διάθεση των εθελοντών στελεχών του νεανικού έργου της Ενορίας.
Εκδηλώσεις στην Κατακόμβη, αλλά και “εκτός των τειχών”… για παιδιά, για νέους και… για μεγαλύτερους.

Έναρξη Ενοριακών Φιλικών Συντροφιών

Η Εκκλησιαστική Χρονιά ξεκινά με την αρχή της Ινδίκτου, την 1η Σεπτεμβρίου. Όλες, όμως, οι δραστηριότητες της Κατακόμβης ξεκινούν με την Έναρξη των Ενοριακών Φιλικών Συντροφιών, των παλιών παραδοσιακών "Κατηχητικών", κάπου κοντά στην Κυριακή του Σπορέα.

Η έναρξη αυτή γίνεται με γιορταστική εκδήλωση το πρώτο Σάββατο των συναντήσεων. Βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Κάλαντα

Κόντρα στη μόδα των καιρών που το μοντέρνο εξαφανίζει το παραδοσιακό, εμείς στην Κατακόμβη επιμένουμε παραδοσιακά να ψέλνουμε τα κάλαντα τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δεν χρειάζεται να είςαι καλλίφωνος! Δοκίμασε και συ αυτες τις μοναδικές εμπειρίες και δεν θα χάσεις. Ραντεβού την Παραμονή των Χριστουγέννων και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 5:00 το απόγευμα, στην Κατακόμβη.

Έκθεση Βιβλίου

Την εβδομάδα της γιορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών εδώ και πολλά χρόνια διοργανώνεται Έκθεση Βιβλίου στην Κατακόμβη, με χιλιάδες τίτλους κάθε τύπου βιβλίων. Τα έσοδα των αγορών πηγαίνουν στο νεανικό έργο.

Βράβευση Νέων Φοιτητών

Κάθε χρόνο η Ενορία βραβεύει τους νέους φοιτητές της σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιείται στην γιορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών. Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Τραπέζι Αγάπης

Παραδοσιακά, μετά την Πρωτοχρονιά, εδώ και πολλά χρόνια, η Ενορία πραγματοποιεί ένα όμορφο και πλούσιο Τραπέζι Αγάπης, για να βοηθήσει να γευτούν γιορτές και οι άνθρωποι που δεν έχουν πια αυτή την οικονομική δυνατότητα.

Βρείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Καθαρά Δευτέρα

Η εναρκτήρια μέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι η Καθαρά Δευτέρα. Με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ανεβαίνουμε στην κατασκήνωση όπου με φόντο το μαγευτικό τοπίο πετάμε τον καθιερωμένο χαρταετό και τελούμε το πρώτο απόδειπνο της Σαρακοστής.

Εκδηλώσεις στην αυλή του Αγίου

Η Ενορία τιμά τη μητέρα με την παραδοσιακή, πλέον, εκδήλωση "Η μάνα εν κρύο νερό", όπου τα μικρά μας χορευτικά συγκροτήματα χορεύουν προς τιμήν των μητέρων.

Τα τελευταία χρόνια, οι εκδηλώσεις αυτές μεγάλωσαν... σε διάθεση, παιχνίδι, κατασκευές, αγώνες, παραστάσεις, συναυλίες... και ό,τι άλλο όμορφο σκεφτούμε κάθε χρόνο.

Δείτε εδώ για να καταλάβετε...

Κατασκηνώσεις

Οι Ενοριακές μας Κατασκηνώσεις ξεκινούν στο τέλος Ιουνίου κάθε χρόνο και φιλοξενούν πάνω από 800 παιδιά και νέους κάθε καλοκαίρι.

Δείτε εδώ πώς περνάμε.

 

Εκδρομές...

Ευκαιρίες για εκδρομές βρίσκουμε... 

... και περνάμε κάπως έτσι...

Άλλες εκδηλώσεις

Γιορτή για τα παιδιά των ιερέων της Μητρόπολης

Συναντήσεις Ιεροπαίδων

Εμφανίσεις του Λαογραφικού Τμήματος... αλλού

Εκθέσεις ζωγραφικής και αγιογραφίας